Waar op letten bij het aanschaffen van een driepoot?

Lekker buiten koken zoals ze dat vroeger deden doe je met een driepoot! Het is niet alleen gezellig, maar je eten smaakt ook veel lekkerder als je op hout stookt. De aroma’s die vrijkomen, het stoken van een vuurtje. Alles bij elkaar zorgt voor een mooie beleving. Het mooie is dat je niet meer zelf op zoek hoeft te gaan naar takken of hout om een driepoot van te maken. Driepoten worden tegenwoordig gemaakt van metaal en sommige modellen zijn zelfs verstelbaar met telescopische poten. Koken wordt een feest met een driepoot. Hieronder geven we je graag 3 tips waarop je moet letten bij het aanschaffen van een driepoot.

Tip 1: schaf de juiste driepoot aan

Een driepoot is ontzettend veelzijdig. Je kunt er een vuurschaal onder plaatsen, de driepoot boven open vuur plaatsen, een grillrooster eraan bevestigen of er zelfs een heksenketel aan ophangen. Kortom, met een driepoot kun je van alles. Heb je al een vuurschaal in je tuin staan? Dan is het ook mogelijk om een losse driepoot aan te schaffen. Kijk wel goed welke grootte je nodig hebt. Als je een grote vuurschaal hebt van 1,20 m kun je het beste de verstelbare Konder XXL driepoot nemen bij een kleinere vuurschaal voldoet een andere driepoot zolang de vuurschaal stabiel staat en de poten niet te wijd van elkaar staan.

Driepoot met een vuurschaal

Bekijk hier de complete driepoot-sets

Tip 2: Let op de hoogte van de driepoot 

Bij het aanschaffen van een driepoot kun je kiezen voor een in hoogte verstelbare driepoot of een driepoot met een vaste hoogte. Een in hoogte verstelbare driepoot heeft telescopische poten en kun je eenvoudig overal neerzetten. Let bij het uitkiezen van de maximale hoogte van de driepoot goed op voor hoeveel personen hij geschikt is. Zo kun je aan een kleine driepoot van 70 centimeter vaak maar een heksenketel of pan hangen voor 2 personen. Een grote driepoot van 2,10 meter is geschikt voor grote groepen van +20 personen. 

Extra tip: Het is altijd van belang dat de driepoot stevig en stabiel op de grond staat. Bij de driepoot met telescopische poten kun je de hoogte per poot instellen. Je kunt de driepoot dan ook op ongelijke ondergrond neerzetten.

Tip 3: Wat krijg je bij de driepoot set voor accessoires?

Heb je nog geen vuurschaal, grillrooster of andere accessoires? Let er dan goed op welke accessoires je bij een complete driepoot set ontvangt. Bij sommige complete driepoot sets ontvang je zelfs een topkwaliteit stalen vuurschaal! In de gemiddelde complete driepoot set zitten de volgende accessoires:  

  • Een uitschuifbare driepoot  
  • Ketting en ophanghaak   
  • Een emaille Bogracs pan/heksenketel, verkrijgbaar in verschillende maten  
  • Houten lepel  
  • Receptenboekje   
  • Een vuurschaal  
  • Een grillrooster  

Met een complete driepoot set kun je direct beginnen met buiten koken! Geniet van heerlijke zelfgemaakte gerechten, de sfeer en natuurlijk de gezelligheid!  

Driepoot aanschaffen? Shop bij Tuinkoken.nl 

Morgen al genieten van heerlijke maaltijden in de tuin? Bestel dan jouw complete driepoot set of losse driepoot bij Tuinkoken.nl! In ons assortiment vind je verschillende soorten driepoten, compleet met en zonder accessoires. Wil je hier graag meer persoonlijk advies over? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan 6 dagen per week voor je klaar. 

Bekijk hier de complete driepoot-sets