Een vuurschaal kopen? 7 tips waar je de vuurschaal voor kunt gebruiken

Enjoyfires vuurschaal met gezellig vuurtje

Bekijk hier alle vuurschalen

Hoe fijn is het om buiten te zitten en te genieten van een sfeervol vuurtje. Het vuur van een vuurschaal houd je lekker warm, ook als het buiten fris is. Maar wist je dat je met een vuurschaal ook heerlijke maaltijden kunt maken? Vuurschalen zijn er in alle soorten en maten. Hieronder geven we je graag 7 tips voor het kopen van een vuurschaal. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en wat je hier allemaal mee kunt doen! 

Tip 1 vuurschaal kopen: Creëer meer sfeer 

Een van de grootste redenen om een vuurschaal te kopen is sfeer creëren. Of het nu winter is of zomer, met een vuurschaal geniet je het hele jaar van warmte en gezelligheid. Kruip gezellig met vrienden en familie rond de vuurschaal en geniet van elkaar en de mooie vlammen. Ook als het donker is kun je elkaar nog steeds goed zien en fijne avonden beleven. 

Tip 2 vuurschaal kopen: Als je ’s avonds nog lekker lang buiten wilt zitten 

Met een vuurschaal kun je ook in het najaar nog lekker lang buiten zitten. Vooral ’s avonds als het buiten kouder begint te worden kun jij nog genieten van de heerlijke warmte van de vuurschaal. In de zomer is de vuurschaal ook heel fijn als het buiten afkoelt en de vuurschaal je lekker warm houdt. 

Tip 3 vuurschaal kopen: Veilig zonder overlast van een vuurtje genieten

Een vuurschaal is een veilige manier om een vuurtje te stoken. Want wat is er gezelliger dan een eigenhandig hout gestookt vuurtje? Bij het aanmaken van het vuur kun je de stukken droog hout losjes stapelen zodat er genoeg zuurstof bij kan voor een knapperend vuurtje in de vuurschaal.

Vuurschaal met driepoot en grillrooster vol eten

Tip 4 vuurschaal kopen: Barbecueën als je geen barbecue hebt 

Een andere grote reden waarom een vuurschaal wordt gekocht is de inzetbaarheid. Een vuurschaal kun je uitstekend gebruiken als barbecue om smakelijke stukken vlees, vis of groenten te grillen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een vuurschaal, vuur en een grillrooster/grillplaatWe adviseren je om een vuurschaal op pootjes te nemen om het barbecueën nog gemakkelijker te maken. Zo hoef je niet te bukken! Daarnaast kun je ook kiezen voor de multifunctionele Enjoyfires houtopslag. Deze kun je gebruiken als houtopslag én verhoging waarop je de vuurschaal kunt neerzetten. Zet er meerdere naast elkaar en je tovert de houtopslag om als handige bijzettafel. 

Tip 5 vuurschaal kopen: Buiten soep koken

Houd je van lekker buiten koken? Een vuurschaal kun je heel goed combineren met een driepoot. Aan de driepoot hangt een ketting waaraan je bijvoorbeeld een grillrooster of heksenketel kunt bevestigen. Door de driepoot boven de vuurschaal te plaatsen maak je smakelijke gerechten klaar zoals een lekker stoofpotje of heerlijke soep.

Tip 6 vuurschaal kopen: Hapjes roosteren boven vuur 

Het gezellige vuur van de vuurschaal kun je ook gebruiken voor het roosteren van hapjes. Door wat marshmallows op een stokje te prikken en boven het vuur te houden maak je een smakelijk hapje klaar. Het is ook heel leuk om wat brooddeeg of worstjes op een stokje te prikken en boven het vuur te houden tot het goed gaar is.

Tip 7 vuurschaal kopen: de vuurschaal als decoratie voor buiten 

Een knapperend knisperend sfeervol vuurtje in de vuurschaal is natuurlijk gezellig, maar ook als de vuurschaal niet brandt is het een prachtige blikvanger in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vuurschaal gemaakt van zwartgelakt staal of cortenstaal?

Bekijk hier alle vuurschalen