Recept voor zoete aardappel/rode curry soep

Maak ook heerlijke zoete aardappel/rode curry soep! 

Recept voor zoete aardappel/rode curry soep

De ingrediënten voor zoete aardappel/rode curry soep

  • 1.25 kg zoete aardappel
  • 175 gr rode ui
  • 25 gr rode currypasta
  • 50 gr rietsuiker
  • 1,5 liter groentebouillon
  • Limoensap
  • 12.5 ml Vissaus
  • 50 ml kokosmelk
  • Plantaardige olie
  • 0.5 L water
  • Koriander takjes

Bereidingswijze van de zoete aardappel/rode curry soep

  • Verhit olie in de pan en fruit de ui
  • Voeg currypasta en koriander takjes toe en bak 1 min
  • Voeg dan de aardappel, bouillon en water toe
  • Laat ongeveer 15 minuten koken tot aardappel zacht is
  • Neem pan van het vuur en zet 5 min apart. Eventueel soep glad maken met staafmixer
  • Voeg vissaus, limoensap en suiker toe
  • Voeg driekwart van de kokosmelk toe en verwarm de soep
  • Breng op smaak met zout en peper

Serveer met druppel kokosmelk en beetje koriander er bovenop.