Recept voor zoete aardappel/rode curry soep
Maak ook heerlijke zoete aardappel/rode curry soep!
De ingrediënten voor zoete aardappel/rode curry soep
- 1.25 kg zoete aardappel
- 175 gr rode ui
- 25 gr rode currypasta
- 50 gr rietsuiker
- 1,5 liter groentebouillon
- Limoensap
- 12.5 ml Vissaus
- 50 ml kokosmelk
- Plantaardige olie
- 0.5 L water
- Koriander takjes
Bereidingswijze van de zoete aardappel/rode curry soep
- Verhit olie in de pan en fruit de ui
- Voeg currypasta en koriander takjes toe en bak 1 min
- Voeg dan de aardappel, bouillon en water toe
- Laat ongeveer 15 minuten koken tot aardappel zacht is
- Neem pan van het vuur en zet 5 min apart. Eventueel soep glad maken met staafmixer
- Voeg vissaus, limoensap en suiker toe
- Voeg driekwart van de kokosmelk toe en verwarm de soep
- Breng op smaak met zout en peper
Serveer met druppel kokosmelk en beetje koriander er bovenop.