Recept voor Pörkölt (Hongaarse Goelasj)

Maak buiten een heerlijke Goelasj soep. Dit recept is een Pörkölt Goelasj. Dit is eigenlijk de Gulyás zoals wij dit in Nederland maken. Gulyás in Hongarije is eigenlijk een soep.

Hongaarse Goelasj - Pörkölt

De ingrediënten voor Pörkölt (Hongaarse Goelasj) voor 6 personen

  • 1 kg runderlappen, in dobbelsteentjes gesneden van ongeveer 2,5 cm
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 uien grof gesneden
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 2 paprika’s van zaden ontdaan en in ringen gesneden
  • 4 middelgrote tomaten geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 500 ml bouillon
  • 1 theelepel kummel
  • 1 eetlepel paprikapoeder zoet
  • beetje kruidenzout naar behoefte
  • 3 eetlepels olie

De bereidingswijze van Hongaarse Goelasj

  • Verhit de olie in de bogrács pan en bak de uien goudgeel.
  • Doe het vlees erbij en bak 5 minuten op hoog vuur tot het aan alle kanten bruin is.
  • Giet de bouillon erbij en laat 1,5 uur zacht sudderen met deksel op de pan. Wel af en toe roeren en kijken of er eventueel wat water bij moet.
  • Dan de aardappelen, knoflook, paprikapoeder erbij doen.
  • Leg de tomaten en paprikaringen er bovenop en doe het deksel weer op de pan.
  • Laat dit nog ongeveer 25 minuten zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.

Serveertip: Dit Hongaarse gerecht is heerlijk in combinatie met rijst en pasta.