Recept voor Hongaarse Tükfozelék (pompoengerecht)

Wil je een keer een ander gerecht maken dan normaal? Maak dit authentieke Hongaarse gerecht Tükfozelék. Dit Hongaarse pompoengerecht kun je eenvoudig bereiden in een Hongaarse bogrács pan of heksenketel. Perfect om te maken op de camping, in de tuin of gewoon in huis.

Hongaarse Tükfozelék (pompoengerecht)

De ingrediënten van de Hongaarse Tükfozelék

  • 1 gele pompoen
  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • Dille
  • 2-3 theelepel azijn
  • 2 dl zure room
  • 7 eetlepel bloem

De bereidingswijze van Hongaarse Tükfozelék

  • Schil de pompoen en verwijder de pitten. Rasp het vruchtvlees grof, bestrooi met zout en laat 10-30 minuten staan. Knijp het overtollige vocht eruit.
  • Hak de dille fijn, verhit boter in de pan en bak de bloem al roerende lichtbruin.
  • Fruit hierin de ui kort mee. Haal de pan van het vuur en voeg paprikapoeder en dille toe.
  • Schenk er een scheutje koud water bij en voeg de pompoen en de schoongemaakte paprika toe.
  • Kook de groenten 10-15 minuten op laag vuur tot de pompoen half gaar is.
  • Voeg een scheutje azijn toe en kook de pompoen verder gaar.
  • Roer dan de room erdoor en breng het geheel nog één keer aan de kook

Kooktip: Door de azijn valt de pompoen tijdens  het koken niet uit elkaar.