Recept voor Hongaarse pompoensoep
Sta je op de camping of wil je in de tuin een heerlijk Hongaars eenpansgerecht bereiden? Kies voor de Hongaarse pompoensoep! Traditioneel wordt dit recept buiten gemaakt in een bogrács pan of heksenketel boven het vuur. De aroma's en smaken komen zo heerlijk vrij. Je kunt deze pompoensoep natuurlijk ook binnen op het gas maken. Deze pompoensoep is geschikt voor 4 personen.
De ingrediënten voor een Hongaarse pompoensoep
- 750 gram pompoen geschild en in stukjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat ontveld
- 1 uitgeperste knoflook
- 1 liter bouillon
- 1 kleine rode peper fijngehakt
- 25 gram boter
De bereidingswijze van de Hongaarse pompoensoep
- Fruit de ui en knoflook in de boter voor ongeveer 3 minuten
- Voeg de tomaat en peper toe en fruit dit nog even mee
- Voeg de pompoen toe en schep het geheel even om
- Vervolgens de bouillon erbij en aan de kook brengen
- Dit zachtjes laten koken met de deksel erop ongeveer 20 minuten
- Totdat de pompoenblokjes uit elkaar vallen en de soep gebonden is
- Tot slot nog zout naar smaak toevoegen.