Recept voor Hongaarse Paprikás Krumpli (paprika aardappels)
Heb je zin om een eenvoudig, maar heerlijk Hongaars gerecht te maken? Bereid dan de Hongaarse Paprikás Krumpli! Dit is een eenpansgerecht welke je in een heksenketel, bogrács pan of gewoon in huis in een grote pan kunt bereiden. Het gerecht is voor 4 personen.
De ingrediënten voor Hongaarse Paprikás Krumpli
- 1 ui in kleine stukjes
- 1 paprika in blokjes,
- 1 Kg aardappelen in blokjes
- 2 theelepels zoete paprikapoeder
- 1 theelepels komijn
- 1 tomaat
- 1 kolbász worst (mag ook chorizo of salami zijn) in plakjes gesneden
- Eventueel wat kruidenzout
De bereidingswijze van Hongaarse Paprika's Krumpli
- Fruit eerst de ui.
- Voeg de aardappels toe en bak deze lichtjes mee.
- Voeg de paprika en de paprikapoeder erbij. Schep dit goed om!
- Vul aan met twee kopjes water en voeg de rest van de ingrediënten erbij.
- 15 minuutjes zachtjes koken, wel regelmatig roeren en eventueel nog een beetje water toevoegen.
Serveertip: serveer deze maaltijd met een groene salade om het plaatje compleet te maken.
Jó étvágyat (Eet smakelijk)!