Recept om Hongaarse Lesco te maken
In Hongarije wordt er veel buitengekookt. Je vindt dan ook in iedere tuin wel een heksenketel (bogrács) of een driepoot met een kookkachel. Een van de gerechten die perfect in een heksenketel buiten gemaakt kan worden is Hongaarse Lesco. Dit is een paprikastoofgerecht met bijzonder veel smaak!
Ingrediënten voor Hongaarse Lesco (voor 4 personen)
- 1 paprika rood of groen
- Een grote ui
- 1 kg aardappelen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels komijn
- Halve tomaat
- 200 gram kolbász (of salami)
- Crème fraîche
- Eventueel rijst of brood als toevoeging
De bereidingswijze van Hongaarse Lesco
- Fruit de ui in de pan
- Voeg de aardappels, paprika en paprikapoeder toe
- Vul het mengsel aan met twee kopjes water en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen. Vergeet niet regelmatig te roeren!
- Dien de maaltijd op en serveer met de crème fraîche
Serveertip: Je kunt de Lesco combineren met bijvoorbeeld rijst. Je kunt ook kiezen voor brood.