Hongaarse pompoen-paprikasoep maken?
Maak ook eens pompoen paprikasoep op een andere manier, namelijk op de Hongaarse manier! Op onze website vind je verschillende heerlijke Hongaarse gerechten, waarvan deze soep er een is. Je kunt deze soep thuis in een pan bereiden, maar ook buiten in een heksenketel of bogrács pan.
De ingrediënten voor de Hongaarse pompoen-paprikasoep
- 1 flespompoen
- 2 grote puntpaprika
- 4 teentjes knoflook
- Eventueel 1 rode peper
- 2 groenten bouillonblokjes
- 1 theel. ketoembar
- 1 theel. komijn
- Peper en kruidenzout
- 1,5 L water
De bereidingswijze van pompoen-papriksoep
- Verwijder de pitten uit de pompoen en snijd deze in kleine stukken.
- Puntpaprika’s ontdoen van zaadlijsten en in blokjes snijden.
- Dan de knoflook klein snijden.
- Breng de pompoen, paprika, knoflook, ketoembar, komijn en de bouillonblokjes samen met 1.5 Liter water in de Bogrács pan aan de kook.
- Laat dit ongeveer 20 minuten gaar koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!