4 items

Filters
Selectie verfijnen
Pannen

Pannen kopen voor buiten koken? Bekijk onze collectie

Ben je ook zo’n fan van buiten koken of wil je hier mee beginnen? Zorg ervoor dat je de juiste kookspullen in huis hebt. Ontdek hier onze collectie met pannen die geschikt zijn voor buitengebruik (en ook gewoon binnen gebruik).

 

In onze collectie vind je diverse Hongaarse bogrács pannen, heksenketels, wokpannen, Dutch oven gietijzeren pannen, gietijzeren skillet pannen en paellapannen. Heb je een vraag over een van deze pannen? Neem op met onze buitenkook-experts! Zij helpen je graag met het uitzoeken van de juiste pan.

Lees meer

Items 1-4 of 4

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
  1. Gietijzeren skillet met steel en schenktuiten 25 cm

     36.95
    2-3 werkdagen
    Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
  2. Nieuw

    Gietijzeren skillet met steel en schenktuiten 30 cm

     43.95
    2-3 werkdagen
    Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
  3. Nieuw

    Gietijzeren skillet met twee handvatten 30 cm

     43.95
    2-3 werkdagen
    Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
  4. Nieuw

    Skillet/plancha met twee handvatten Ø 35 cm

     43.95
    2-3 werkdagen
    Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Authentiek buiten koken? Kies voor een heksenketels of bogrács pan

Geniet ook optimaal van buiten koken en maak er een gezellige tijd van! In Hongarije vind je in iedere tuin een heksenketel of bogrács pan. Er wordt hier veel buiten gekookt en tijd buiten doorgebracht.

 

De heksenketels en bogrács pannen zijn perfect om buiten te koken op een authentieke manier. Je hangt namelijk deze pannen aan een driepoot boven een kampvuur of gasbrander. In de pannen kun je bijvoorbeeld een heerlijke Hongaarse goulash maken, Italiaanse tomatensoep of een Belgisch stoofgerecht. Kortom, met deze pannen kun je veel verschillende gerechten buiten koken.

Buiten koken met een Dutch oven gietijzeren pan

De Dutch oven is een onmisbare gietijzeren pan wanneer je buiten wilt koken. Met deze multifunctionele gietijzeren pan kun je zowel bakken, braden, stoven, grillen én je kunt de Dutch oven als echte oven gebruiken.

 

Hoe je de gietijzeren Dutch oven pan gebruikt om buiten te koken, ligt aan de manier hoe de warmte over het oppervlak wordt verdeeld. Plaats je bijvoorbeeld briketten alleen onder de pan? Dan gebruik je hem om gerechten in te stoven. Plaats je veel brikketten zowel onder als boven op de pan, dan gebruik je de Dutch oven als oven. Je kunt de Dutch oven ook aan een driepoot hangen, om hem op dezelfde manier te gebruiken als een heksenketel of bogrács pan.

 

Gietijzer staat erom bekend dat het warmte goed geleid. Daarom is de Dutch oven gietijzeren pan perfect om buiten te gebruiken boven houtvuur. Houtvuur brandt namelijk niet constant, dus het maakt met de Dutch oven een stuk minder uit dat hij niet perfect in het midden boven het vuur hangt.

Maak de Spanjaard in je los en kook buiten de lekkerste paella

Paella vind zijn oorsprong in Valencia. Het typisch Spaanse gerecht kun je maken in verschillende varianten. Of je nu gek bent op kip, gamba’s of mosselen, er zijn talloze heerlijke Spaanse paellagerechten om te bereiden. Bij het buiten koken van paella heb je natuurlijk wel de juiste paellapan nodig.

 

Een van de belangrijkste vragen die je kunt stellen bij het uitzoeken van een paellapan is voor hoeveel personen hij geschikt is. Met deze maten hieronder weet je zeker dat je het juiste formaat paellapan kiest.

 

  • Paellapan 36 – 40 cm: 2 personen
  • Paellapan 42 cm: 3 personen
  • Paellapan 46 cm: 4 personen
  • Paellapan 50 cm: 6 personen
  • Paellapan 55 cm: 8 personen
  • Paellapan 60 cm: 10 personen

Buiten koken met een gietijzeren skillet pan

Kies er ook voor om buiten te koken met een krachtpatser onder de pannen: een gietijzeren skillet pan. De skillet pannen kenmerken zich doordat ze van robuust gietijzer zijn gemaakt, ze hebben een lange steel en een schenktuit aan een of beiden zijden.

 

De gietijzeren skillet pannen zijn perfect voor het bereiden van vlees en groenten, maar ook voor sauzen.

Met de juiste wok pan is het niet moeilijk om buiten te koken

Wanneer je de juiste wok pan in huis hebt, is het niet moeilijk om buiten de lekkerste gerechten te maken! De gietijzeren wok pannen zijn perfect om buiten te gebruiken boven houtvuur. Deze pannen geleiden de warmte gelijkmatig over het oppervlakte van de pan. De emaille wok pannen zijn daarentegen weer perfect wanneer je wilt koken op een gezonde en natuurlijke manier. Emaille geeft namelijk geen stoffen aan het eten, waardoor je op een zuivere manier eten kunt bereiden.