6 items

Filters
Selectie verfijnen
Categorieën
Prijs
 139.00 -  240.00
 240.00
 139.00

Kookkachel kopen? Start met buiten koken!

Samen met vrienden of je gezin buiten koken doe je natuurlijk op een kookkachel. De kookkachels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materiaalsoorten. Met de kookkachels van Tuinkoken.nl kun je op traditionele wijze hout gestookte maaltijden maken. De kookkachels zijn super efficiënt en verbruiken weinig hout. Ze zijn onder andere geschikt voor het bereiden van soepen, stoofschotels, sauzen of bijvoorbeeld glühwein.

 

Weet je niet welke set het beste bij jou past? Neem dan contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag op weg!

Lees meer

Items 1-6 of 6

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Kookkachel complete set Ø 36 cm

   139.95
  2-3 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 2. Kookkachel super complete set geëmailleerd Ø 36 cm incl. heksenketel, platte pan, emaille lepel en houten lepel

   199.95
  2-3 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 3. Kookkachel super complete set Ø36 cm incl. 13L heksenketel, platte pan, emaille lepel en houten lepel

   179.95
  2-3 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 4. Nieuw

  Kookkachel complete set Ø 39 cm

   159.95
  Oktober
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 5. Kookkachel super complete set geëmailleerd Ø 39 cm

   239.95
  Oktober
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 6. Nieuw

  Kookkachel super complete set met 16L heksenketel, wokpan en accessoires

   189.95
  Oktober
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Shop jouw complete kookkachel voordelig bij Tuinkoken.nl

Ga direct aan de slag buiten met het bereiden van de heerlijkste maaltijden met onze complete kookkachel-sets. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten sets: de complete kookkachelset en de super complete kookkachelset.

 

 • Bij de kookkachel complete set ontvang je de kookkachel, emaille bogracs heksenketel inclusief deksel, houten lepel en een Hongaars receptenboekje met 11 recepten.
 • Bij de kookkachel super complete set ontvang je naast de accessoires uit de complete set, ook nog een emaille soeplepel en een platte paellapan. 

Het enige wat je nog nodig hebt zijn je vrienden of familie om de gezellige avond compleet te maken!

Wat is het verschil tussen een emaille kookkachel en staal kookkachel? 

In onze collectie hebben we twee verschillende soorten kookkachels: een emaille kookkachel en een kookkachel van gecoat staal.

 

 • De emaille kookkachels kun je eenvoudig schoonmaken met een licht vochtige doek, waardoor hij er weer uit ziet als nieuw. Je dient wel voorzichtig met de emaille kookkachels om te gaan. Het 'glaslaagje' op de kookkachel kan breken of afbrokkelen als je hier wat zwaars op laat vallen. Hetzelfde geldt voor de emaille bogrács pannen/heksenketels.
 • De zwart gecoate kookkachels hebben een mooi mat uiterlijk. Deze kookkachels passen perfect in de tuin van nu.

Maak buiten heerlijke gerechten in een kookkachel

De temperaturen stijgen, we zijn massaal buiten te vinden en de barbecue wordt regelmatig aangestoken. Naast barbecueën zijn er nog meer manieren om buiten heerlijke gerechten te breiden. Zo ook in een kookkachel! Een kookkachel is een kachel waarin je een (bogrács) pan of een platte pan kunt hangen. De onderzijde van de pan wordt verhit door het hout wat je in de kookkachel stookt. De rook wordt via de kachelpijp weggevoerd, zodat je hier geen overlast van ervaart. Iedere kachelpijp is voorzien van een handig regenkapje.

Hout stoken in een kookkachel doe je zo

Je kunt op verschillende manieren hout stoken in een kookkachel. Om de levensduur van de kookkachel tot het maximale te verlengen, dien je dit op een juiste manier te doen. Een kookkachel is super efficiënt met hout, dus het gebruik van grote blokken hout is overbodig. Je kunt een kookkachel namelijk al snel te warm opstoken. Bij het te warm opstoken van een kookkachel heb je eerder kans op slijtage.

 

Zorg dat je alleen kleine stukjes hout in de kookkachel gebruikt, zoals dunne repen hout of houtsnippers. Meer dan dit heb je écht niet nodig.

Tips voor het onderhouden van je kookkachel

We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk kunnen genieten van een mooie kookkachel in de tuin. Door de kookkachel op een juiste manier te gebruiken en te onderhouden, kun je veel langer genieten van je aankoop. Hieronder 3 tips voor het onderhouden van je kookkachel:

 

 • Laat je kookkachel niet door weer en wind buiten staan. Zet de kookkachel na gebruik onder een afdakje of in je schuurtje. Je kunt de kookkachel ook afdekken met een zeil.
 • Verwijder na het gebruik het as uit de kookkachel.
 • Heb je toch een klein roestplekje na verloop van tijd? Dan kun je dit opschuren en de kookkachel op die plek weer voorzien van een nieuwe hittebestendige coating.

Hongaarse kookkachel met een bogrács pan

De Hongaarse bogrács pannen/heksenketels kun je niet alleen aan een losse driepoot hangen, ze worden ook gebruikt in combinatie met onze kookkachels. De kookkachel en bogrács pan gecombineerd maken de perfecte Hongaarse kookkachel.

 

Waarom het typisch Hongaarse kookkachels zijn? In Hongarije wordt er veel buiten gegeten. Zo vind je bij bijna ieder Hongaars gezin een Bogrács pan in de tuin. Door de Bogrács pan in een kookkachel te hangen, kun je op een zuinige manier hout stoken en toch op dezelfde authentieke manier eten bereiden.