Hoe gebruik je een buiten wokbrander?

Hoe gebruik je een wokbrander

We kennen allemaal de wokbrander voor in huis wel, maar wist je dat er ook een wokbrander is die je mee kunt nemen naar buiten? Met deze veelzijdige gaspit maak je buiten in een handomdraai heerlijke gerechten. Perfect wanneer je op de camping staat, gezellig met vrienden op het strand wil koken of om mee te nemen op reis. Ben je benieuwd hoe dit type wokbrander voor buiten precies gebruikt? Je leest het hieronder!

Op welk gas kun je de wokbrander buiten gebruiken?

De wokbranders op gas uit onze collectie hebben een handig voordeel: je kunt ze namelijk op propaan- én op butaangas gebruiken. Handig, want dan hoef je geen speciale gasfles te kopen. Je kunt de gasfles van de barbecue, je vuurtafel of uit je camper gebruiken.

Bekijk hier alle wokbranders

Hoe gebruik je de wokbrander (veilig) buiten?

Bij de wokbranders uit onze collectie kun je een gasslang en een 30 mBar gasdrukregelaar mee bestellen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is de wokbrander aan te sluiten op een gasfles.

  1. Zorg allereerst voor een stevige ondergrond om de wokbrander op te plaatsen. Dit kan op een stabiele tafel zijn, maar ook gewoon op de grond.
  2. Controleer vervolgens of de gaskraan van de wokbrander is dichtgedraaid.
  3. Sluit de gasfles aan op de drukregelaar.
  4. Draai het gas van de gasfles open en vervolgens ook van de wokbrander.
  5. Met een lange aansteker kun je het vuur van de wokbrander aansteken.

Het is belangrijk om altijd te zorgen voor een goede en veilige stookplaats. Let er op dat er geen laaghangende taken boven de wokbrander hangen. Draag ook geen licht ontvlambare kleding, zoals loszittende nylon stoffen. Let er ook altijd op dat niemand over de gasslang kan struikelen en dat deze niet in de weg hangt.

Tips om buiten te wokken

Om de wokbrander buiten optimaal te kunnen gebruiken, gaan we eerst naar de oorsprong van het wokken. Wokken is een kooktechniek dat van origine uit China stamt. Je bakt hierbij fijne ingrediënten kort op een hoge temperatuur. Let op dat niet iedere olie hiervoor geschikt is, omdat je bijvoorbeeld met olijfolie meer rookontwikkeling krijgt. Je kunt beter pindaolie of rijstolie gebruiken.

Wokbrander, check. Goede olie, check. Nu nog een pan uitzoeken om in te wokken. Gietijzeren wokpannen zijn een must om buiten te koken. Gietijzer geleidt namelijk warmte goed, waardoor het eten in de pan gelijkmatig opwarmt. Je kunt ook kiezen voor een emaille wokpan. Emaille wokpannen zijn voorzien van een dun glaslaagje, waardoor je zo zuiver mogelijk kunt koken. De pannen laten geen stofjes los aan het eten en kun je na gebruik eenvoudig schoonmaken.

Bekijk hier alle pannen