Glühwein maken? Dat doe je zo!

recept - zelf gluhwein maken

Hoe heerlijk is het om na een koude, winterse wandeling jezelf op te warmen met een warm glas Glühwein? Deze winterse drank kan in de winter niet ontbreken. Benieuwd hoe je hem eenvoudig zelf maakt in bijvoorbeeld een heksenketel of gewoon een pan binnen op het vuur? Je vindt de ingrediënten en de bereidingswijze hieronder.

Wat heb je nodig om glühwein zelf te maken? De ingrediënten zijn

  • 4 liter rode wijn
  • 300 gram rietsuiker
  • 3 steranijs
  • 1 kaneelpijpje
  • 8 kruidnagels
  • 1 sinaasappel
  • 2 blaadjes laurier

De bereiding van Glühwein

Glühwein maken is ontzettend eenvoudig. In twee stappen heb je deze heerlijke winterse drank zelfgemaakt.

  1. Prik de kruidnagels in de sinaasappel en gebruik er een paar om het laurierblaadje aan de sinaasappel vast te zetten.
  2. Doe de rode wijn met de suiker, de sinaasappel en de overige specerijen in de kookpot. Zorg voor een middelgroot vuur. Het is niet de bedoeling dat de wijn kookt. De wijn heeft even tijd nodig om op smaak te komen. Zo’n half uurtje boven het vuur dan is de wijn klaar.