Wie zijn wij?

Ik ben opgegroeid in Nederland maar door mijn Hongaarse vader veel naar Hongarije geweest en nu kom ik er nog steeds een aantal keren per jaar.

Ik heb daar al jong kennis gemaakt met het buiten koken.    

Op een gegeven moment dacht ik hoe leuk zou het zijn om ook in Nederland de mensen kennis te laten maken met deze manier van buiten koken.
Dus zo is het gekomen om een webshop te beginnen met driepoten,kookpannen,kookkachels ,emaille artikelen en nog veel meer.

Buiten koken staat voor ontspanning en gezelligheid. Het hele jaar door met vrienden en familie genieten van heerlijke gerechten die in de buitenlucht zijn bereid. Het geeft vaak een extra dimensie aan het eten; je beleeft alles intenser en het eten smaakt veel lekkerder.

Van oudsher zijn de Hongaren een reizend volk. Zij kookten al altijd buiten en op verschillende plekken. De echte oorsprong van het buiten koken ligt bij de herders en is van generatie op generatie overgegaan. En dat zit er dus nog steeds in.

“Een voordeel voor mij is dat ik alle producten die ik verkoop in de webshop ken. Ik ben er mee opgegroeid.”

Mijn moeder heeft altijd emaille pannen gehad in de keuken dus ik weet ook hoe fijn het is om hiermee te koken.

“Het koken op de driepoot of kookkachel is eigenlijk heel eenvoudig, veilig en veelzijdig. Het enige dat je ernaast nodig hebt, is wat hout en een pan of een grillrooster dat je tussen de driepoot boven het vuur kunt hangen. Bij de kachel zet je gewoon de pan erop.”

De kookkachel en de driepoot met de Kondor pan lenen zich uitstekend voor stoofpotten, die urenlang pruttelen, en voor traditionele maaltijdsoepen. Maar een Spaanse paella in de platte pan bereiden kan natuurlijk ook, of barbecueën dankzij het grillrooster boven de vuurschaal. De mogelijkheden zijn eindeloos.

“Je merkt dat ‘s zomers het buiten koken al erg populair is, maar in de winter wordt het ook steeds leuker. Door het buiten koken, dus zelf de gerechten bereiden ben je bewuster met eten bezig. Je ziet dat hier in Nederland men weer steeds vaker groente bij de groenteboer en vlees bij de slager haalt.”

Ik sta zelf ook veel op markten en fairs. Dit is heel leuk omdat ik dan de klant heel goed kan adviseren over de producten die ik verkoop. Vaak geven we ook een demonstratie buiten koken.