Buiten koken met een driepoot? Dat doe je zo!

Waarom zou je alleen maar binnen maaltijden bereiden, als je dit net zo gezellig met het gezin of je vrienden buiten kunt doen? Buiten koken kan avontuurlijk zijn als je dit doet met een driepoot! Aan de driepoot kun je een grillrooster hangen om te barbecueën, of hang er een heksenketel aan om een heerlijke soep of stoofgerecht te maken. De mogelijkheden om buiten te koken met een driepoot zijn eindeloos.

Wat is een driepoot en hoe duur zijn ze?

Een driepoot is een constructie van drie palen waaraan je een grillrooster of pan kunt hangen. Eeuwenlang wordt er al op deze methode buiten gekookt, dus waarom zouden we dat nu niet meer doen? Vroeger werden driepoten gemaakt van grote takken, maar tegenwoordig kun je ze ook als stalen of ijzeren constructie kopen!

Buiten koken met een driepoot? Dat doe je zo!

Aan de driepoot zit een RVS ketting met een ophanghaak. Sommige driepoten hebben zelfs telescopische poten, om de driepoot hoger of lager te maken. De poten zijn los van elkaar te verstellen, zodat je zelfs op een ongelijke ondergrond kunt koken.

Als je thuis al een wokbrander, vuurschaal en/of ketel hebt, hoef je alleen een losse driepoot aan te schaffen. Een losse driepoot shop je bij ons al vanaf € 36,95.

Bekijk hier de losse driepoten

Wat heb je nodig om buiten te koken met een driepoot?

Buiten koken met een driepoot kun je zo luxe maken als je zelf wilt. In essentie heb je daar de volgende basisartikelen voor nodig:

  • Een driepoot met ketting en haak
  • Een stookplaats onder de driepoot, zoals een vuurschaal of wokbrander/gasbrander
  • Een grillrooster, heksenketel of Dutch oven om in te bakken/braden
  • Aanmaakhout

Heb je nog niets in huis? Kies dan voor een complete driepoot set. Deze wordt dan compleet geleverd met o.a. een driepoot, vuurschaal en pan. Er zijn ook deluxe pakketten waarbij je ook ander kookgerei ontvangt, zoals een houten lepel.

Bekijk hier de driepoot sets

Recepten om buiten te koken op een driepoot

Met een driepoot kun je buiten allerlei gerechten maken, zoals een heerlijke zoete aardappelsoep of Hongaarse Lesco. We hebben voor jou een aantal recepten gebundeld die je bij onze driepoot sets ontvangt.

Complete driepoot setten shop je ook bij Tuinkoken.nl

Naast deze gerechten kun je natuurlijk nog veel meer bereiden in een Hongaarse bogrács pan. Maak in de winter buiten heerlijke winterse Glühwein en geniet van de kruidige geur die erbij vrijkomt. Warm jezelf daarnaast op aan het vuur en geniet het hele jaar door meer van het buitenleven.