7 items

Filters
Selectie verfijnen
Prijs
 37.00 -  75.00
 75.00
 37.00
Heksenketels/bogrács pannen

Heksenketels/bogrács pannen

Begin ook met buiten koken met een van onze heksenketels/bogrács pannen. In het Hongaars heten de pannen ‘kookpannen’. Je zult ze bij iedere familie in Hongarije in de tuin vinden. De geëmailleerde bogrács pannen/heksenketels zijn verkrijgbaar in tal van formaten. De 10L bogrács pannen zijn handig om mee te nemen naar de camping, op vakantie of bijvoorbeeld naar het strand of bos. Dit formaat is groot genoeg om met je familie buiten te koken. De grotere heksenketels van bijvoorbeeld 20L zijn vooral geschikt voor feesten, partijen of grote families.

 

Ben je op zoek naar een andere pan om buiten te koken? Bekijk hier onze complete collectie pannen.

Lees meer

Items 1-7 of 7

Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren
Filter
 1. Nieuw

  Bogrács / Heksenketel 6 Liter met deksel

   37.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 2. Bogrács / Heksenketel 10 Liter met deksel

   44.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 3. Bogrács/heksenketel 13 Liter met deksel

   54.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 4. Bogrács/heksenketel 16 Liter met deksel

   59.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 5. Bogrács / Heksenketel 20 Liter met deksel

   64.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 6. Bogrács/heksenketel 25 Liter

   74.95
  5-10 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
 7. Vispan Bogrács 13 Liter

   59.95
  2-3 werkdagen
  Gratis thuisbezorgd & achteraf betalen
items per page

Wat is het verschil tussen een heksenketel en Hongaarse bogrács pan?

De termen worden veel door elkaar gebruikt, maar wat is nu precies het verschil tussen een heksenketel en een Hongaarse bogrács pan? De heksenketel kennen we allemaal wel van vroeger uit het sprookje Hans en Grietje. De heks die uren lang in de heksenketel staat te roeren. De Hongaarse bogrács pan heeft qua design het meeste weg van een heksenketel. Je kunt deze termen dus prima door elkaar gebruiken!

Welke grootte heksenketel moet je kiezen?

Het voordeel van de heksenketel is dat je hem in tal van formaten kunt kopen. Afhankelijk van de grootte van de groep waar je voor kookt en je maaltijd kun je een ander formaat heksenketel kiezen. Zo zijn de kleinste heksenketels van 4 en 6 liter prima voor twee personen. De heksenketels van 8 en 10 liter zijn geschikt voor een gezin tot 4 personen. Deze twee heksenketels zijn daarnaast perfect om mee te nemen naar de camping, op vakantie of naar het strand.

 

De grotere heksenketels, bijvoorbeeld die van 20 en 30 liter, zijn perfect voor grotere feesten en partijen. Deze heksenketels zijn groot genoeg voor heerlijke grote stoofmaaltijden, goulash soep of wat anders! Er is ruimte genoeg om je creativiteit de vrije loop te laten.

Hoe gebruik je een Hongaarse bogrács pan?

Een Hongaarse bogrács pan dien je ergens aan op te hangen, bijvoorbeeld aan een driepoot. Onder de bogrács pan kun je een vuurtje stoken met een vuurschaal, vuurkorf of met een gas/wokbrander. De Hongaarse bogrács pan hangt daarbij boven het vuur.

 

Er zijn verschillende driepoten verkrijgbaar. Afhankelijk van de grootte van de pan dien je te kiezen voor een andere driepoot. Een te kleine driepoot in combinatie met een te grote pan zorgt voor problemen. Je kunt de bogrács pan niet hoog genoeg hangen, waardoor hij in het vuur hangt.

 

Kies voor een van onze complete driepoot sets met Hongaarse bogrács pan, dan weet je zeker dat je de juiste set hebt!

Let op bij het gebruik van een geëmailleerde bogrács pan

Een geëmailleerde bogrács pan dien je op een juiste wijze te gebruiken, omdat anders de glaslaag op de pan kan beschadigen. Gebruik geen metalen lepels of keukenbestek in de pan! Gebruik altijd een houten lepel.

 

Wanneer je de bogrács pan op inductie, gas of hout gebruikt, verwarm de bogrács pan dan mondjesmaat. Als je de bogrács pan te snel en te warm direct verwarmt, kunnen er stukjes glas van de pan afspringen. Dat wil je natuurlijk niet! Koel de bogrács pan ook niet direct af onder koud water, ook dat kan de pan beschadigen.