Wat is het koud! En wat is er dan lekkerder dan een heerlijke kop warme soep gemaakt op de kookkachel.

Vandaag was dat niet zomaar een soep, maar de soep waar Michel Rekers het wereldkampioenschap ‘Snert koken’ mee heeft gewonnen!

Michel Rekers, 3-voudig wereldkampioen stamppot koken én wereldkampioen snert koken, is eigenlijk altijd bezig met eten en koken, als sous-chef staat hij in de keuken van zorginstelling ‘De Marke’ in Bergen NH, is hij thuis dan kookt hij voor zijn kinderen, vrienden en familie, en als hij even niet in de keuken staat, dan zit hij achter zijn computer recepten uit te werken.

Hij laat zich graag inspireren, zeker met het oog op nieuwe stamppotten en snert. 
Deze Turkse snert is er daar één van. Stap voor stap neemt Michel je mee door zijn winnende recept.

Ingrediënten: 

750 gr spliterwten 
3 liter lamsbouillon 
500 gr geitenpoulet    

1 Turkse sucuk worst 
1 courgette

1 rode ui 
1 rode paprika 
1 wortel 
1/2 knolselderij 
1 bosje platte peterselie 
1/2  groene peper 
2 el baharat kruiden (Jonnie Boer) 
gemalen kruidnagel 
2 laurier bladeren 

Bereidingswijze: 

1. Zet de pan met bouillon op de kookkachel en voeg de spliterwten toe. Breng het al roerend aan de kook. Laat de snert zachtjes koken totdat de spliterwten zijn opgelost. 

2. Voeg dan eerst de geitenpoulet toe aan de bouillon. 

3. Strooi de baharat kruiden in de soep. 

4. Voeg de twee laurierbladeren toe. 

5. Snijd de groenten in blokjes en voeg toe aan de soep. 

6. Laat het geheel zachtjes koken. 

7. Schep de soep in mokken.

8. Snijd de sucuk worst en voeg toe aan de soep in de mokken. 

Eetsmakelijk!