Wat is er lekkerder in de lente dan verse asperges. 

Aspergesoep uit de bográcspan

Ingrediënten:
500 gr asperges geschild en in stukjes gesneden
1,5 L water
2 eetl. kippenbouillonpoeder
1 eidooier
150 ml slagroom
50 gr bloem
40 gr boter
vers gehakte peterselie
zout
peper
1 theel suiker


Bereidingswijze:

Water in de bogrács kookpan gieten, zout en suiker erbij en aan de kook brengen.
Voeg de stukjes asperges toe en laat dit 15 minuten koken tot de asperges zacht zijn.
Afgieten maar het kookvocht opvangen en bewaren.
Dan 40 gr boter in de pan verhitten, bloem toevoegen en onder voortdurend roeren aanbakken.
Beetje bij beetje het asperge nat toevoegen.
Dan de kippenbouillonpoeder en de uitgelekte asperges toevoegen.
Nog heel even aan de kook brengen. 
In de tussentijd de eidooier met de slagroom los kloppen.
Roer dan het ei- slagroommengsel door de soep. Let op de soep mag nu niet meer koken.
Zout en peper toevoegen en garneren met de peterselie.

Dan lekker genieten van deze heerlijke soep.

Eet smakelijk!