BBQ rooster schoonmaken? 7 handige tips!

BBQ rooster schoonmaken - 7 handige tips

Wanneer de temperaturen buiten stijgen en we massaal onze barbecue aansteken, moeten we ook geloven aan het minder leuke werk: de barbecue en het BBQ rooster schoonmaken. Gelukkig hoeft dit geen doorn in het oog meer te zijn, want met onze handige tips heb je in een mum van tijd je barbecue en het BBQ rooster schoongemaakt.

Bekijk onze barbecues

Tip 1: Haal direct na gebruik de meeste etensresten eraf met een staalborstel

Als je direct na het gebruik – wanneer het BBQ rooster nog warm is – even met een staalborstel over het BBQ rooster heen gaat, kun je gelijk de meeste etensresten er al af halen. Dat scheelt weer een hoop schrobben erna. De kleinere hardnekkige plekken kun je met de tips hieronder verwijderen.

Tip 2: Ook met aluminium folie kun je een BBQ rooster reinigen

Handig wanneer je geen staalborstel bij de hand of in huis hebt: maak van aluminium folie een bal en schrob hiermee het BBQ rooster schoon. Het aluminium zorgt ervoor dat je goed kunt scrubben.

Tip 3: BBQ rooster schoonmaken met een citroen

Citroen is een goed wondermiddel voor het schoonmaken. Je kunt er ook een BBQ rooster mee schoonmaken. Halveer een citroen en smeer hier het hele BBQ rooster mee in. Laat het twee uurtjes intrekken en veeg daarna het BBQ rooster schoon met een spons of natte doek.

Maak je BBQ rooster schoon met onze 7 handige tips

Tip 4: Laat het BBQ rooster een nachtje weken in een vuilniszak

Gemak dient de mens. Waarom kei hard schrobben als je ook het BBQ rooster een nachtje met schoonmaakmiddel kunt laten weken in een vuilniszak? De volgende dag kun je makkelijk aangekoekte resten van het BBQ rooster afvegen.

Tip 5: Laat het BBQ rooster een nachtje weken in een natte krant

Deze truc lijkt veel op tip 3, je hoeft er namelijk niet zo veel voor te doen. Wikkel het BBQ rooster – wanneer het is afgekoeld – in een krant en maak deze nat. Laat hem een nachtje weken en de volgende dag kun je hem zo schoonvegen.

Tip 6: Maak gebruik van je grasveld!

Een tip die je ook vaker tegenkomt online is het BBQ rooster een nachtje op een grasveld te laten liggen. Het ochtenddauw moet ervoor zorgen dat je de laatste etensresten ook zo van het rooster kunt verwijderen.

Tip 7: Baking soda is de reddende engel

Baking soda kun je voor veel verschillende dingen gebruiken, zo ook voor het schoonmaken van het BBQ rooster. Meng het baking soda met wat water en smeer hier het afgekoelde BBQ rooster mee in. Na ongeveer 15 tot 30 minuten kun je het zo schoonvegen met een schuursponsje of staalwolsponsje.

Nieuwe barbecue nodig? Shop ze hier!