Filters
Selectie verfijnen
Houtskoolbarbecues

Kleine en grote houtskoolbarbecues

Wat gaat er nu boven het eten van een heerlijk stuk bereid vlees, vis of groenten op een echte houtskool barbecue? Niets kan toch toppen aan de aroma's die vrijkomen! Bekijk hieronder de verschillende houtskool barbecues uit onze collectie.

 

Liever een ander type barbecue? Bekijk hier ons complete aanbod barbecues.

Lees meer
Uw zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd.

Onderweg of lekker thuis barbecueën? Kies voor een houtskoolbarbecue!

Barbecueën op een houtskoolbarbecue geeft toch vaak net een andere dimensie dan andere barbecues. De geur van het smeulende houtskool, de aroma’s die vrijkomen uit het eten en de smaak. Alles bij elkaar maakt barbecueën op een houtskoolbarbecue toch weer speciaal.

 

In onze collectie hebben we zowel grote als kleine houtskoolbarbecues. Zo kun je de Everdure Cube houtskoolbarbecues eenvoudig meenemen naar het park of het strand. De grotere houtskoolbarbecues, zoals de Yakiniku kamdo barbecues en de Höfats Cone barbecue, zijn perfect om te gebruiken in de tuin.

Hoe een houtskool bbq aansteken?

Een houtskool bbq aansteken heeft wat meer voeten in de aarde dan een gasbarbecue. Met onderstaande stappen steek je een houtskool bbq in no-time aan en kan het grillen en braden beginnen.

 

  • Leg allereerst de bodem van de houtskool bbq vol met houtskool of briketten. Als de barbecue ventilatiegaten heeft dien je deze helemaal open te zetten.
  • Leg vervolgens aanmaakblokjes tussen het houtskool of de briketten. Ze moeten diep genoeg liggen, omdat anders de onderste laag niet goed warm wordt.
  • Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot ze vlam vatten.
  • Leg vervolgens het houtskool of de briketten dichter tegen de aanmaakblokjes vast. Zorg dat de aanmaakblokjes niet uit gaan.
  • Na 15 à 20 minuten zijn de briketten en het houtskool warm genoeg/klaar (als ze roodgloeiend zijn).

Waarmee kun je het houtskool aansteken?

Gebruik nooit brandbare vloeistoffen om houtskool aan te steken, zoals lampenolie of spiritus. Dit zorgt voor een extreem gevaarlijke situatie. Gebruik enkel aanmaakblokjes om het houtskool aan te steken en neem hier de tijd voor. Haastige spoed is zelden goed!

Houtskoolbarbecue met deksel

Je eten nóg beter bereiden in je houtskoolbarbecue? Kies dan voor een houtskoolbarbecue met deksel en laat het eten aan alle kanten goed garen. Door te kiezen voor een houtskoolbarbecue met deksel verlies je niet onnodig warmte.