8 Recepten voor een heksenketel

Heb je een heksenketel in de tuin staan of wil je hier graag heerlijke recepten mee bereiden? Dan ben je bij Tuinkoken.nl aan het juiste adres! Met een heksenketel maak je de meest authentieke gerechten klaar. De warmte van het vuur en het heerlijke eten en drinken maken je avonden extra sfeervol en een gegarandeerd succes. Bekijk hieronder de verschillende smakelijke recepten voor een heksenketel zoals Glühwein en traditionele Hongaarse Lesco. Deze recepten lenen zich goed om klaar te maken in een bogrács/heksenketel. 

Recept Glühwein voor in een heksenketel

Glühwein is een heerlijke warme winterse drank die je verrassend eenvoudig zelf kunt maken in een heksenketel. De Nederlandse vertaling van Glühwein is gloeiwijn. Meestal wordt de drank rond Sinterklaas en Kerstmis gedronken, omdat het je lekker warm maakt. Om Glühwein te maken in een heksenketel verwarm je witte of rode wijn boven een vuurtje en voeg je de specerijen toe. Benieuwd hoe je dit recept helemaal in een heksenketel klaarmaakt? Je vindt het recept om Glühwein te maken in een heksenketel hier.

Recept om Hongaarse Lesco te maken in een heksenketel

In een Hongaarse heksenketel is het natuurlijk extra leuk om een Hongaars gerecht te maken. Lesco is een traditioneel stoofgerecht met paprika dat veel wordt gegeten in Hongarije. Lesco is een klassieker die perfect te bereiden is met een driepoot en heksenketel. Bekijk hier het recept om zelf Hongaarse Lesco te maken.

Shop hier de Hongaarse heksenketels

Hongaarse heksenketel met soep

Recept om Paprikás Krumpli te maken in een heksenketel 

Paprikás Krumpli is een goulash van aardappelen met paprika. Het is een authentiek Hongaars gerecht en makkelijk klaar te maken in een heksenketel zoals de Hongaarse herders vroeger al deden. Net als met soep smaakt dit gerecht de volgende dag nog lekkerder. Bekijk hier het recept om zelf Paprikás Krumpli te maken..

Recept om Pompoen-paprikasoep te maken in een heksenketel 

In een heksenketel kun je heerlijke soep koken. Pompoen-paprika soep is een lekkere romige soep die zoet smaakt door de paprika en fantastisch smaakt in de winter. Vooral als je de soep klaarmaakt in een heksenketel/bogracs. Pompoen-paprikasoep is snel en eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Bekijk hier het recept om zelf pompoen-paprikasoep te maken.

Recept om Pompoensoep te maken in een heksenketel 

Lekker van de herfst genieten doe je met een Hongaarse heksenketel. In een bogracs kun je heerlijke soep maken zoals pompoensoep. Pompoensoep is een seizoensgerecht en enorm voedzaam. De soep is heel eenvoudig te maken. Als je de pompoensoep buiten klaarmaakt in de heksenketel komen er heerlijke aromas vrij bij het koken en kun je genieten van de fijne smaak. Bekijk hier het recept om zelf pompoensoep te maken.

Recept om Pörkölt te maken in een heksenketel 

In Nederland kennen we het als goulash, de Hongaren noemen het pörkölt. Een rijkgevulde stoofpot met rundvlees, uien, aardappelen en paprikapoeder. Pörkölt is het nationale gerecht van Hongarije en wordt daar dan ook veel gegeten. Net als de Hongaren kun je de pörkölt het beste klaarmaken in een heksenketel/bogracs. Bekijk hier het recept om zelf pörkölt te maken.

Recept om Tükfozelék te maken in een heksenketel 

Dit lekkere Hongaarse pompoen gerecht leent zich uitstekend om klaar te maken in een heksenketel. Het is heel eenvoudig te maken, smaakt lekker en is bovendien gezond. Tükfozelék is een heerlijk vezelrijk pompoen recept voor de herfst. Bekijk hier het recept om Tükfozelék zelf te maken.

Zoete aardappel/rode curry soep maken in een heksenketel 

Hoe lekker is het als het buiten koud is en je buiten geniet van een heerlijke maaltijdsoep. De zoete aardappel/currysoep zit vol groente en is vol van smaak. De romige zoete/aardappelsoep smaakt het lekkerste als je hem zelf kookt in een heksenketel. Bekijk hier het recept om zoete aardappel/rode curry soep zelf te maken.

Shop hier de Hongaarse heksenketels